Home

Nieuwe parketvloer

Een nieuwe parketvloer

Ben je op zoek naar een nieuwe parketvloer? Met passie voor het ambacht zijn wij er voor iedereen die gaat voor het beste van het beste op het gebied van een echt houten vloer. Wat je woonsituatie ook is en welke ideeën je ook hebt; door onze jarenlange ervaring zijn wij in staat je volledig te ontzorgen tot ver na de eerste stappen op je nieuwe parketvloer. Dit alles begint bij een eerlijk en vakkundig advies op basis van jouw wensen.

Traditioneel parket; ons ambacht

Een duurzame, perfect afgewerkte vloer zonder loopgeluid? Dat is allemaal mogelijk met traditioneel parket. Wij leggen al jaren met veel passie prachtige parketvloeren op ambachtelijke wijze middels het tapis-systeem.

Wij verwelkomen je graag in onze showroom

Denk je aan een parketvloer in visgraat, hongaarse punt of toch traditionele stroken? En ga je voor een eikenhouten vloer, of liever een andere houten parketvloer? Voor welke uitstraling je ook gaat; wij geven je woning karakter met een echt houten vloer mede dankzij innovatieve afwerkingen en oneindige legpatronen. Laat je adviseren én inspireren door Harrie tijdens een bezoek aan onze showroom in Riel (regio Tilburg).

Maak een afspraak

Hier vind je een lijst met de meestgestelde vragen op het gebied van een nieuwe parketvloer inclusief het antwoord. Een andere vraag? Wij helpen je graag!

Neem contact op
Ik heb (of wil) vloerverwarming, is een echt houten vloer dan mogelijk?

Omdat een houten vloer isolerend werkt is vloerverwarming voor de warmte niet nodig. Mocht je toch graag vloerverwarming willen dan is dit met een echt houten vloer (multiplanken en traditioneel tapisparket) geen probleem, mits de vloerverwarming en vloer juist gelegd wordt. Als er sprake is van vloerverwarming gebruiken wij altijd een Fidbox zodat je de conditie van de vloer eenvoudig continu digitaal kunt monitoren. Lees meer over houten vloeren en vloerverwarming in deze blog.

Uit welke legmethodes kun je kiezen bij een nieuwe parketvloer?

Je kunt de vloer zwevend of vast laten leggen. Bij traditioneel parket (tapis-systeem) wordt de vloer altijd vastgelegd. Ga je voor een kant-en-klaar systeem (bijvoorbeeld multiplank) dan heb je ook de optie om deze zwevend te laten leggen.

Wat is het verschil tussen een vaste en een zwevende legmethode? 

Bij een vaste legmethode wordt de vloer geheel aan de ondergrond vastgelijmd (volvlak verlijmd). Bij een zwevende legmethode is dit niet het geval. Het grootste voordeel van het gebruik van een vaste legmethode is dat het loopgeluid nagenoeg niet aanwezig is. Daarnaast kun je met een vaste legmethode het geheel strakker afwerken. Bij een zwevende legmethode ligt de vloer los van de ondergrond op een ondertapijt en moet er rondom een zwelruimte aanwezig blijven tussen de vloer en de wand.

Hoeveel onderhoud heeft een echt houten vloer nodig?

Dat is afhankelijk van de afwerking van de vloer. Als je bijvoorbeeld kiest voor olie dan zal je zelf meer onderhoud moeten uitvoeren dan als je gaat voor een afwerking met lak. Bij een afwerking met lak bestaat het kleine onderhoud alleen uit stofzuigen en dweilen met een speciaal onderhoudsproduct. Het grote onderhoud dient eens in de 10 tot 15 jaar uitgevoerd worden (parket onderhoud service). 

Hoelang gaat een parketvloer mee?

Bij het juiste onderhoud kan een echt houten vloer wel een leven lang mee! Het juiste onderhoud betekent dat je zelf klein onderhoud uitvoert op basis van de gekozen afwerking en je eens in de 10 tot 15 jaar groot onderhoud laat uitvoeren.