Restauratie en onderhoud bestaande eiken visgraatvloer

Voor dit project hebben we een bestaande eiken visgraat tapisparket gerestaureerd en onderhoud uitgevoerd. Dit was nodig omdat de bestaande vloer tekenen vertoonde van slijtage. Ook lag deze ongelijk. Na het restaureren hebben we de visgraatvloer geschuurd, gepolijst en afgewerkt. Bekijk hieronder wat beelden van het project en lees meer over de werkzaamheden.

Restaureren en parketvloer onderhoud service

De uitdaging was om deze oude vloer in ere te herstellen en te transformeren tot een prachtige, gelijkmatige visgraatvloer. Hiervoor hebben we op verschillende plaatsen de visgraat en banden verwijderd. Vervolgens hebben we de ondervloer schoon en spijkervrij gemaakt. Ook hebben we op diverse plaatsen in de ruimtes nieuwe stukken ondervloeren aangebracht. Aansluitend hebben we de nieuwe visgraat en banden verlijmd en genageld op de ondervloer, zodat deze naadloos aansluit op de bestaande vloer. Om ervoor te zorgen dat de vloer mooi egaal wordt, zijn de spijkergaatjes en kleine naadjes in de nieuwe visgraat en banden gevuld met vloeibaar hout. Dit maken we door het eiken stof van de vloer te vermengen met een bindmiddel.  

Na het restaureren is de gehele vloer geschuurd, gepolijst en zijn er nieuwe plinten geplaatst. Deze zijn “pas” gezaagd met de contouren van de vloer mee. Doordat de ondergrond oud en gegolfd was, zijn alle plinten aangepast aan de golvingen van de vloer. Dit wordt ook wel “contramallen” genoemd. De al eerder geplaatste dorpels zijn volledig geschuurd, geschraapt en gelakt.

Onbehandelde look parketvloer

De eigenaren wilden graag een vloer met een onbehandelde look. De vloer is dan ook drie keer behandeld met een twee-componenten lak, wat resulteert in een organische, natuurlijke uitstraling. Zo blijft de vloer nagenoeg onderhoudsvrij en volstaat het om eens in de 10 tot 15 jaar groot onderhoud uit te laten voeren.

Specificaties parketvloer

  • Eiken visgraat tapisparket
  • Onbehandelde look
  • MDF-plinten 140x12mm
  • Plinten zijn “pas” gezaagd met de contouren van de vloer mee
  • Afwerking: geschuurd, gepolijst en voorzien van 3 lagen 2K lak

Ben jij benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor restauratie of onderhoud voor jouw eigen vloer? Neem gerust contact op of maak een afspraak in de showroom.

Andere referenties