Herstel waterschade met een nieuwe eiken visgraatvloer

In maart 2023 werden wij ingeschakeld om een inspectie uit te voeren op een huisadres. Het ging om een eiken visgraatvloer welke omhoog stond door waterschade. Plaatselijke reparatie bleek na inspectie niet mogelijk vanwege verschillende oorzaken. Een belangrijke reden was dat de vloer slecht gelegd bleek te zijn, waarschijnlijk door een partij die niet voldoende deskundig was om een parketvloer te leggen. Om deze reden moest de visgraatvloer dan ook in zijn geheel opnieuw gelegd worden. Gelukkig hebben wij ook deze vloer weer om weten te toveren tot een plaatje! Lees hieronder over het hele project en de uitgevoerde werkzaamheden.

Verwijderen oude visgraatvloer

Allereerst was aan ons de taak om de oude en beschadigde visgraatvloer te verwijderen. Tijdens deze werkzaamheden constateerden we een ander probleem: de ondergrond bestond uit verschillende materialen en was zeer slecht aangebracht. We hebben daarom toen besloten om de gehele ondergrond te herstellen. Vervolgens hebben we de volledig oppervlakte geschuurd en geëgaliseerd om een solide basis te creëren voor de nieuwe vloer.

Nieuwe eiken visgraatvloer

Toen was het tijd voor het ‘echte werk’! Om ervoor te zorgen dat de nieuwe vloer op hetzelfde niveau uit zou komen als de bestaande vloer, hebben we gekozen voor een eiken mozaïekvloer. Deze is verlijmd aan de werkvloer, waarna we een prachtige eiken visgraat multiplank met band als kader hebben verlijmd op de mozaïek. De sortering van het eikenhout was Rustiek A, dit betekent dat er dan noesten tot 30 millimeter in het eiken aanwezig mogen zijn. 

Afwerking en behandeling 

Er is gekozen voor een onbehandelde look met daarop een speciale coating genaamd Royal Protect. Deze behandeling zorgt ervoor dat de vloer nauwelijks onderhoud vergt en zijn natuurlijke uitstraling behoudt. Dit was een belangrijke keuze om de duurzaamheid en het onderhoudsgemak voor de klant te garanderen.

De combinatie van een zorgvuldig herstelde ondergrond, hoogwaardige materialen, en vakmanschap heeft geresulteerd in een prachtige, duurzame vloer die de ruimte weer een warme en stijlvolle sfeer geeft! Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op of maak een afspraak in de showroom.

Andere referenties