Aanpassing bestaande eikenhouten parketvloer en onderhoud service

Aanpassing aan massief eikenhouten parketvloer

In 2004 kregen wij het verzoek van de eigenaar van deze woning in Tilburg voor een nieuwe parketvloer. Toentertijd hebben wij een prachtige massief eiken plankenvloer gelegd. De eiken plankenvloer hebben wij toen verlijmd op de spaanplaten ondervloer en blind vernageld. Deze hebben wij naar wens van de klant gerookt en wit geolied. Nu, 19 jaar later, hebben er enkele veranderingen plaatsgevonden in de woning. De deuren tussen de woonkamer en de keuken zijn verplaatst, waardoor er een kamer en suite is gecreëerd. Door deze verandering hebben we een aantal vloerdelen moeten verwijderen om vervolgens de ondervloer te vernieuwen en nieuwe vloerdelen te kunnen plaatsen. 

Parketvloer onderhoud service en een nieuwe look

Ons team heeft groot onderhoud uitgevoerd aan de bestaande parketvloer. Zo hebben we de vloer opnieuw geschuurd, waarna we de vellingkanten hebben gefreesd en de vloer hebben gepolijst om zijn oorspronkelijke schoonheid terug te brengen. Als finishing touch hebben we nieuwe MDF plinten geplaatst, wat zorgt voor een strakke afwerking. 

Om de vloer duurzaam te beschermen en zijn natuurlijke uitstraling te behouden, hebben we deze voorzien van 3 lagen 2-componenten lak met een onbehandelde uitstraling. Het resultaat is een vloer die er weer als nieuw uitziet en meteen een andere look heeft!

Specificaties

  • Eiken massieve vloerdelen 20 x 200 mm met vellingkant
  • Rustieke sortering (de noesten in het eiken mogen niet groter dan 35 mm zijn) 
  • Afwerking; 2x Pallmann Pall-X Pure en 1x Pallmann Pall-X Zero 2 componenten lak, onbehandelde look
  • Vloerdelen verlijmd op bestaande spaanplaat ondervloer
  • MDF-plinten, voorgelakt, 15 x 120 mm 

Weer een project waar we met veel plezier aan gewerkt hebben! Wil je jouw vloer ook nieuw leven inblazen? Of zoek je een nieuwe houten parketvloer in de regio Tilburg? Neem gerust contact op of maak meteen een afspraak in de showroom!

Andere referenties